Loading...
Детска градина "Осми март" - гр. Пловдив
Ателие "Приложни изкуства"
Общуването с приложното народно творчество стимулира подрастващите за активна продуктивна дейност - усъвършенстват се сръчностите чрез усвояване на нови техники за работа с  нестандартни материали / пера,конци,връвчици,мъниста /

    Творческото приложение на ритъма и симетрията при изграждането на декоративни образи и композиции увлича малките творци да създават уникални продукти  / декоративно рисуване върху автентични керемиди , керамични плочки , вазички , бърдучета , рисуване върху стъкло , декоративни пана от пластилин , квилинг, композиции с мъниста .

    Съприкосновението с българските традиции и  фолклор оказва благоприятно влияние за обогатяване на емоционалния свят на децата.

   Моделирането, изрязването, украсяването и всички дейности, свързани с приложните изкуства развиват не само таланта, но и ума на детето. Затова е и толкова важно то да има време, пространство и добре подбрани материали, с които да твори. Ние ще му осигурим всичко това, като ще добавим и добър професионален подход. Като всяко ателие и тук залагаме на развиването на детските умения с много игри и забавление, защото целта ни е - те да се чувстват приятно и да учат с удоволствие всичко ново, което можем да им дадем като знание.

"Декорации" - децата ще развият своята сръчност и усет към красотата на предметите. Ще се научат да създават и да бъдат полезни с уменията си, да вярват в способностите си и да ги развиват. Всяко дете ще усвои умението да рисува върху стъкло и керамика, ще разбере как се прави декорация на предмет с различни материали, ще бъде запознато с интересни идеи за украса, тематично ориентирана за различните празници и традиции, които спазваме.

"Декупаж" - малките творци ще усвоят техника, при която се използва цветна декупажна хартия за украсяване на различни повърхности - текстил, керамика, дърво, стъкло. Богатството от нюанси и форми позволява на децата да развият въображението си в нова посока и то по един изключително лесен и интересен начин. Използвайки сръчността и фантазията си, те ще дарят любимите стари вещи с уникалност и неповторимост, като така ще им осигурят нов живот, като пъстра част от интериора на детската стая или като част от забавните игри.